Locul meu natal este Cleja, un sat aflat la aproximativ 19 km distanta de Bacau. Eu cunosc doar drumul spre magazin si spre casa vecinei mele, Francesca, deci nu pot sa il descriu prea mult. Voi descrie in schimb ulita pe care se afla casa mea.
La intrarea pe ulita se afla mereu 4 pisici albe, fara adapost, pe care uneori le hranesc deoarece cred ca sunt puii motanului meu, Esteban, deci ele sunt practic din familie. As vrea sa le iau acasa dar tata nu ma lasa deoarece am deja 3 pisici si spune ca nu vrea sa aujungem iar sa avem 7 asa cum s-a intamplat acum vreo 2 ani.
Nu stiu de cate case trebuie sa treci ca sa ajungi la a mea deoarece nu sunt prea atenta la drum dar iti dai seama ca ai ajuns in momentul in care vezi 2 pisici dormind pe un gard( Coco si Gina) carora le place sa se uite la oamenii de pe strada si sa ii judece. Dupa casa mea urmeaza casa Francescai. Langa casa Francescai se afla un parau de care nu ma pot apropia deoarece nu ma lasa mama( cand aveam vreo 9 ani ma jucam pe acolo cu Fran si ea a cazut in parau si era sa moara deci de atunci nu mai avem voie acolo). Langa Francesca locuieste Mișcu, un barbat de vreo 50 de ani care nu are sotie deoarece sufletul lui apartine deja alcoolului si locuieste cu mama lui cu care se cearta zilnic.
In satul meu se mai afla multe personalitati cu o viata la fel de interesanta ca a lui Miscu, dar nu voi scrie despre ele acum. O zi buna si va astept la mine-n sat!

Advertisements